Dernek Başkan Yardımcımız Aygün İLKO


11 Ağustos 1977 Adana Kozan doğumluyum. Üçüncü nesil Mübadil Balkan Türkü’yüm.
Dedem bugün Makedonya sınırları içerisinde kalan Radoviş’e bağlı Topalnica,
Babaannem de bugün Yunanistan sınırları içerisinde kalan Siroz Livası (Serez)
Demirhisar Kazası Vetrine Köyünden Adana Kozan’a iskan edilmiştir. Orta ve lise
öğrenimimi Kozan Lisesi, yüksek öğrenimini Manisa Celal Bayar Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Maliye Bölümünde tamamladım. 4 yıllık örgün Maliye eğitimine ek olarak Anadolu Üniversitesi Adalet Meslek Yüksekokulunu tamamladım. Halen Uluslararası Dublin Üniversitesinde Franchise sisteminde, Franchise Ana Firma - Şubeler/Bayiler Açısından Verimliliğinin Değerlendirilmesi ve Türkiye Uygulamaları konulu Yüksek Lisans,
Kuzey Makedonya’da Yaşayan Türklerin Siyasete Katılımı ve Türk Siyasi Partileri konulu doktora çalışmam devam etmektedir.
Etimesgut İlçesi Şehit Osman Avcı Mahallesinde Mali Müşavirlik büromda faaliyetlerime devam etmekteyim, Sahip olduğum site yönetimi firmasıyla Yenimahalle ve Etimesgut Bölgesinde Profesyonel Site Yönetimi alanında 5 yıl faaliyet gösterdim. Yönettiğim sitelerin bir kısmında hala denetçi olarak görev almaktayım.
Etimesgut ve Sincan Bölgesinde yer alan 4 Şubeli Restaurant Zincirinde yaklaşık 50 personel ile bölge halkına hizmet vermekteyim.
Karadeniz Ereğli de faaliyet gösteren Hareket Medya Ekonomi danışmanlığı, Trend Ereğli Dergisi Ekonomi yazarıyım.
Ankara Rumeliler Kültür ve Dayanışma Derneği ve Ankara Lozan Mübadilleri Derneğinde (Başkan Yardımcısı) aktif olarak görev yapmaktayım. Balkan Türklerine yönelik yurt içinde ve yurt dışında birçok projeyi tamamlamış halen devam eden projelerim mevcuttur. Balkan Türkleri ile dayanışma içerisinde çalışmalar yürütmekte kendi imkanlarımla düzenli olarak Balkan/Türk coğrafyasına giderek kültürel faaliyetler yapmaktayım.
Orta düzeyde İngilizce bilmekteyim, İş Güvenliği - İş Güvenliği Uzmanlığı Sertifikası (C Sınıfı), SEGEM-Sigortacılık Eğitim Merkezi Teknik Personel Yeterlilik Sertifikası, Serbest
Muhasebeci Mali Müşavirlik (SMMM) Belgesi sahibiyim.
Eşim özel bir bankada Şube Müdürü olarak görev yapmakta, bir kız ve bir erkek çocuk annesiyim.