Nüfus Mübadelesinin Sosyal Etkileri - Damla KARABAY

Hisar okulları 11. sınıf öğrencisi Damla KARABAY, Columbia University Student Press ve Hisar Writing Center ortak çalışması olarak yayınlanan “Origin Stories” adlı kitapta, kendi aile büyüklerinden aldığı ilhamla “Nüfus Mübadelesinin Sosyal Etkileri” üzerine yazdığı “The Population Exchange” adlı makale ile yer aldı.

Ankara Lozan Mübadilleri Derneği’nin bir üyesi olarak Damla KARABAY’ın bu güzel çalışmasını sizler ve tüm mübadillerle paylaşmaktan onur duydum. Genç mübadillerin kökenleri ve kültürleri için böyle güzel çalışmalar yapmaları ve üstelik bu çalışmaların uluslararası mecralarda yayınlanmaya layık görülmeleri hepimizi çok gururlandırdı. Bu güzel çalışmaların gençlere örnek olmasını dilerim.

Damla KARABAY, Niğde Atatürk Ortaokulu 1 A sınıfı öğrencilerinden Osman Selami BUDAK’ın Türkçe öğretmeni Nursel ÖZDEMİR’in sevgili torunudur. Biz çocuklara okumayı öğrenmeyi sevdiren, iyi insan olmayı, ailemize vatana millete hayırlı olmayı öğreten sevgili öğretmenime hayat boyu duyduğum şükran ve minnet duygularımı ifade etmeme vesile olduğu için de Damla’ya özel olarak teşekkür ederim. Ananesinden gelen edebiyat yeteneğini geliştireceğinden, kökenleri ile ilgili yeni araştırmalarının ve yazılarının tüm dünyaca okunacağından eminim. Damla’yı meslek yaşamında çok iyi bir edebiyatçı, politikacı, bilim insanı ya da diplomat olarak görebileceğimize inanıyorum.

Makaleye bu bağlantıdan ulaşabilirsiniz.

Osman Selami BUDAK

Ankara Lozan Mübadiller Derneği