YENİ DERNEK MERKEZİMİZ AÇILDI

Selanik 1. Cad. (Kızılay İş Bankası arkası) Tokay İşhanı 2. Kat No: 6/17'deki yeni Dernek Merkezimiz28 Şubat 2015 Cumartesi günü saat 14.00'de Sayın Lütfullah KAYALAR ve değerli üyelerimizin katılımları ile açıldı.




Dernek Başkanımız Sayın Serdar AKAR, açılış konuşmasında şunları söyledi:
"Malumlarınız olduğu üzere, 8 Şubat 2015 tarihinde yaptığımız Genel Kurulda Derneğimiz Yönetim Kurulu seçimleri yapıldı ve 5 kişilik yeni Yönetim Kurulu Üyeleri seçildi. Yeni Yönetim Kurulu da 15 Şubat 2015 tarihinde görev dağılımı yaptı ve beni Derneğimiz Başkanı olarak görevlendirdi.


8 Şubat 2015 tarihindeki Genel Kurulumuzda alınan karara istinaden hızlı bir şekilde yeni Dernek Merkezi bulunması araştırmalarına başlanıldı, Kızılay’da ulaşımı kolay bir yerde olması ve çok anlamlı bir şekilde Selanik Caddesinde yer alması nedeniyle bu ofis kiralandı. Ofisimiz, toplantılar düzenlenmesine uygun bir şekilde tefriş edilerek açılışa hazır hale getirildi.

Bu vesileyle, Derneğimizin açılışına iştiraklerinizden ötürü tüm üyelerimize ve katılımcılara sonsuz teşekkür ediyorum. Hepiniz hoşgeldiniz.


Sıklıkla bir araya geleceğimiz, toplantılar ve etkinlikler yapabileceğimiz bu Dernek Merkezi hepimizin katkılarıyla daha da gelişecektir. Gönlümüzde daha büyük Dernek Merkezi hayali bulunmaktadır. İnşallah önümüzdeki dönemde üyelerimizin de katkılarıyla daha büyük yerlere ulaşacağız. 

Diğer taraftan, Yönetim Kurulumuzun oluşmasından sonra ilk olarak bir mübadil kenti olan Yozgat ilinin Ankara’da bulunan YOBİDAV Yozgatlılar Birlik ve Dayanışma Vakfını 17 Şubat 2015 tarihinde ziyaret ettik. Vakıf Başkanı Sayın Mustafa ERKILIÇ ve Vakıf Genel Sekreteri Durak Turan DÜZ ile çok verimli bir sohbetimiz oldu. Vakıf  Başkanımız, Vakfın her türlü imkânını kullanmamız konusunda iyi niyetini belirtti. Kendisine bu işbirlikçi yaklaşımından dolayı teşekkür ediyoruz.

Yönetim Kurulu olarak ikinci ziyaretimizi, 25 Şubat 2015 tarihinde Dernek üyemiz Serdar ERMAN’ın babası 2. kuşak mübadil Halim ERMAN ve ailesine yaptık. Halim amcamızdan anılarını, çalışmalarını ve Derneğimiz hakkındaki görüş ve önerilerini dinledik.

Önümüzdeki dönemde, mübadil kentlerinin vakıf ve dernekleri ile dernek üyelerimizin ailelerini ziyaretleri sürdüreceğiz. Bununla birlikte, Yunanistan’daki benzer dernek ve vakıflarla da işbirliği çalışmalarını başlatacağız.

Değerli katılımcılar, Derneğimizin bu günlere gelmesinde emeği geçen herkese, kendi çalışma ofisini bize tahsis eden eski Dernek Başkanımız Ertan SÜTÇÜ’ye ve Yönetim Kurulu Üyelerine, Derneğimiz çalışmalarına katkı sağlayan tüm üyelerimize, bugünkü açılış törenimize el emeği ile hazırladıkları yöresel tatları sunan Azime EYDURAN’a, Nur BUDAK’a, Canan AKAR’a ve açılış anısı olarak ufak hediyeler hazırlayan Damla GÜLER yeğenime sonsuz teşekkür ediyorum.

Tekrar tüm mübadillere katılımlarından dolayı minnetlerimi sunuyorum. Yeni Dernek Merkezimiz hayırlı ve uğurlu olsun."

Yeni Dernek Merkezimizin açılışı yerel medyada da yer aldı.